diumenge, 27 d’abril de 2014

Antwerpen: la ciutat prodigi

Sobre Bèlgica es poden dir moltes coses, que només és Bruges i poca cosa més, que molt bé la xocolata i la cervesa, però que no justifica unes vacances, que són molt freds, que només hi ha musclos per menjar, etc. Tots aquests tòpics queden derrotats, convertits en ruïnes, davant de la visita de la desconeguda i alhora fascinant ciutat d'Antwerpen.I ara us preguntareu què podeu esperar d'aquesta ciutat... Doncs un munt de sorpreses i emocions. Té carrers secrets, que s'entren per portals de cases (uns cinc), un casc antic monumental, un bar ple de verges pintades i escultòriques, dues botigues enormes de còmics belgues i estrangers, un barri homosexual amb els millors bars, un barri vermell el doble de gran que el d'Amsterdam, molts graffitis d'una qualitat altíssima, un museu d'art amb unes vistes panoràmiques de 360º, dos túnels que travessen el riu i que ofereixen parcs per passejar, canals, muntanyes de cervesa, mercats a l'aire lliure (recomanació enorme respecte els regals frikis i les ostres), i un barri sencer d'art noveau, o sigui, modernista.


Si amb això no en teniu prou, també puc afegir un dels zoo, el segon, més antic d'Europa, el segon port més gran després del de Rotterdam, autèntics bars de mariners, un restaurant on pel preu d'un plat pots menjar les costelles de vaca que vulguis (uns 17 euros), un restaurant on pots menjar un kg de peix pel mateix preu (el peix el tries tu i te'l fan a la planxa, fresquíssim), i unes delícies de xocolata que superen qualsevol intent de la imaginació mediterrània.

Antwerpen és això i més, un barri xinès amb la seva enorme porta, una gent desacomplexada que pot anar a prendre cafè amb faldilla curta, mitges transparents i talons daurats i ser un home elegant, on pots comprar un vaixell a preu de saldo i convertir-lo en bar on organitzes concursos d'artistes per decorar-lo, el converteixes en una part en hort urbà, i estableixes obres d'art en la grua de descarrega.I sobretot, és una ciutat que està arribant al seu punt àlgid, conquerida per la joventut, on tot és possible quan surt el sol, oberta a l'originalitat i molt, però molt boja. Una autèntica perla desconeguda al mig d'una trista Europa, que ha fugit dels esquemes més trencadors per situar-se en un ambient carca i conservador. Antwerpen és aire fresc, una ciutat descarada, que no té complexos, ni límits, un autèntic gaudi per la gent afamada de plaers carnals i culturals. Apa, ja ho he dit, ara ja no us podeu queixar que no us vaig avisar. Bona queixalada!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada