dimecres, 23 de maig del 2012

Plaers en solitud

Tot d'un plegat vaig veure, a través dels barrots del balcó, com una veïna és col·locava la nova gandula, s'apropava un tamboret, l'omplia de revistes, dipositava alguna cosa per veure, i s'endinsava en el món de la lectura.


 
No vaig gosar veure què llegia per no perdre la bellesa del moment. Sol, mirant el pati cobert de roba estesa, i joguines per la canalla, vaig poder compartir aquest agradable plaer solitari que és la lectura, la solitud buscada, el silenci. Són moments necessaris per a les persones que vivim en ciutats on abunda el soroll, les presses i els turistes.

Al cap d'unes hores vam obrir una ampolla de vi, era l'hora de dinar. Un vi especial. L´únic vi negre que es veu fred, entre 8 i 10 graus, fruit de la maceració carbònica en la qual ha estat sotmès. Una excel·lent opció pels dies de calor que no et ve de gust un de blanc.

Aquest procés de fermentació es produeix amb el raïm sencer, que es va fermentant en companyia del propi most. És una tècnica francesa que fa disminuir els tanins, donant al vi una textura més fresca, afruitada i, sobretot, menys amarga.



L'inconvenient d'aquests vins és que no aguanten el pas del temps, com tots els plaers, aquest també és efímer.

Després d'aquests dos plaers, la vida continua sent dura, però una mica més agradable al paladar intel·lectual i gustatiu. Bon appétit!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada