dimecres, 14 de novembre del 2012

Sopa de llestos perdedors


http://www.biosfera.cat:8888/biosfera/wp-content/uploads/2010/01/carbasses.jpg

Després d'un intens estiu, i de molta feina torno a posar-me a escriure en aquest blog meu, amb el davantal posat. No hi ha millor manera de demanar excuses que fer-ho a través de l'amor treballat entre fogons. Vull compartir amb vosaltres una recepta de crema de carbassa que m'han ensenyat, la sopa de llestos perdedors.

Començarem per sofregir en una paella amb oli ceba, pastanaga, all,carbassa tallada a daus, i sal. Un cop daurat s'afegeix les pells de taronja i el gingebre ratllat. Passat uns minuts incorporem aigua o brou de verdures, i retirem les pells de la taronja. Deixem que passi el temps fins que aconseguim que els diferents ingredients assoleixen la textura desitjada. Aleshores agafem la batedora, i l'apliquem fins aconseguir l'amalgama buscat. Un cop perd una mica l'escalfor li afegim suc de taronja.

Una vegada la crema de carbassa arriba al plat, la podem acompanyar amb iogurt barrejat amb pebre negre i llimona, o nata agra. També hi ha l'opció per aventurats de posar-hi formatge parmesà, o una altra varietat que us agradi.

A la cuina, com a la vida tots són opcions vàlides. El que no pot fallar és la passió, i una dosi de risc. Per acompanyar aquest plat podreu triar el vi negre que vulgueu. Tranquils, els resistirà tots. Ara només manca que esmoleu les culleres, i us deixeu endur pel plaer de saber que sempre hi haurà quelcom nou a descobrir.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada